Felix Bühler grip softshell jodhpur rijbroek Milena met zitvlak
/

Felix Bühler

grip softshell jodhpur rijbroek Milena met zitvlak

109.00
EUR

€ 109,00

Kleurcode
Maat

Leverbaar

Aantal
Artikelbeschrijving
Warme softshell damesrijbroek met duurzaam, innovatief siliconen zitvlak, anders genaamd het Felix Bühler Grip systeem. Geen storende naden aan de knieën. De zachte, comfortabele binnenkant is water- en windafstotend. Het softshellmateriaal is makkelijk te onderhouden, duurzaam, zeer rekbaar en heeft een aangenaam draagcomfort. De broek is voor- en achteraan afgewerkt met contrastkleurige details. Licht uitlopende broekspijpen met in lengte verstelbare voetbandjes, elastische broekband en 2 steekzakken vooraan. Buitenkant 74 % nylon, 26 % elastaan. Binnenkant 92 % polyester, 7 % elastaan.

Artikelnr: 810501-34-NV

Maatlabel
Eigenschappen

Waterafstodend Waterafstotend
We onderscheiden twee begrippen: waterdicht en waterafstotend. De mate van waterdichtheid is afhankelijk van de manier waarop het water inwerkt op het materiaal. Daarnaast spelen ook de duur van blootstelling aan water en druk op het materiaal (door wind, rugzak of drager zelf) een rol. Een materiaal dat waterafstotend is, kan vochtigheid en korte miezerregen goed weerstaan, omdat de watermoleculen dankzij de geïmpregneerde buitenkant verdampen. Op die manier kan vocht, bijvoorbeeld door wind of externe druk, niet doordringen in de stof. Regelmatig impregneren van de stof behoudt de waterafstotende eigenschappen.
Winddicht Winddicht
Een membraan zorgt voor een licht waterafstotende windbescherming. Het winddichte softshellmateriaal biedt een optimale bescherming tegen het windchill effect (gevoelstemperatuur). De convectieve afvoer van lichaamswarmte veroorzaakt een snellere verdamping. Door de koude wind kan de huid vervolgens niet snel genoeg weer op temperatuur komen, waardoor de huid gaat afkoelen. Softshellmateriaal zonder membraan is meer ademend, maar in mindere mate waterafstotend. Wie meerdere uren door de regen onderweg is, kan het beste een waterdichte regenjas nemen.
Ademend Ademend
Ademende eigenschap betekent dat chemische vezels of natuurlijke vezels de lichaamseigen waterdampen laten ontsnappen. Ademende textielen zorgen voor een snelle opdroging al tijdens het gebruik en voorkomen daardoor zowel een oververhitting van het lichaam onder de textielen alsook een afkoeling door het vocht.
Reviews

Artikelbeoordeling tot artikel grip softshell jodhpur rijbroek Milena met zitvlak

Totaaloordeel: 0.0
Anzahl: 0 Beoordelingen
 
0% van de 0 gegeven beoordelingen was positief.

Bijpassende artikelen